søndag 13. mars 2011

Cockpitbord!

Endeleg var cockpitbordet på plass. Då me kjøpte båten vart me advart mot verftet si løysing som var både dyr og ustabil og dessutan i plast så me kryssa ikkje av for det den gongen. Til no har me klart oss med eit lite samanleggbart bord, men dette kan ikkje samanliknast med sikkelig cockpitbord. Det har gått litt tid i dette prosjektet for det var eit absolutt krav å finne ei løysing der bordet ikkje berre kunne slås ned, men også tas bort med eit håndgrep ved f.eks regatta. Dette kravet gjorde at det meste fall ut og alt som var nokonlunde rimeleg hadde ikkje denne funksjonaliteten. Det enda derfor med det svindyre beslaget får Jefa, leverandøren av pidestalen, men løysinga er imponerande enkel, bordet kan vippast ned, slås opp utan noko støtte i dørken, likevel står det fjellstøtt... Ved 45 grader vinkel kan ein smette bordet ut av beslaget på pidestallen utan noko løyse noko:)
Erfaringsmessig er det å tape ting fast fyrst smart, det er alltid noko ein ikkje har tenkt på og med tapen fekk eg prøvde alle funksjonane før eg borra eit einaste hull.

2 kommentarer:

  1. Ser veldig bra ut det. Er du fornøyd med stabiliteten? Finnes det noen forhandler eller bestilte du fra produsenten?

    SvarSlett
  2. Hei, ja jeg syns det ble imponerende stødig, selvsagt står det ikke som skrudd i dørken, men absolutt bra nok til å ha tunge panner på etc. Jeg vil tro det er mest utsatt for sideveis press f.eks om noe mister balansen da ryker nok feste i bordet, men bordet er jo ikke beregnet på å ha oppe under seilas uansett. Jeg kjøpte bordet hos AktivMarin til 1000 og så dette feste som kom på opp mot 3000, det hinsides for et beslag, men som nevnt er det svært vanskelig å finne et med tilsvarande funksjon. Du bestiller direkte hos Jefa evt kan sikkert FjordSailing skaffe dette også, ville hørt der kanskje de har fått en helt annen pris enn om du kjøper direkte. Det som ble dyrt var at de sendte med Tollpost, det var ca 700 kr dyrere fortolling på enn om det hadde blitt sendt med posten så bestiller du hos Jefa, be dem sende via Posten og ikke Tollpost. www.jefa.com, tror eposten var sales@jefa.com. Lykke til!

    SvarSlett